De flexpool: een moderne manier van werken

Misschien werk je al in een flexpool zonder dat je er erg in hebt of misschien heb je juist interesse om in een flexpool te werken. Hoe dan ook: de flexpool is een moderne manier van werken, waarbij meerdere flexibele arbeidskrachten (ook wel flexwerkers genoemd) verenigd zijn in collectief. Een ander bedrijf kan zo gemakkelijker beroep op hun diensten doen zoals vervanging bij ontslag of ziekte. Onder andere de schoonmaakbranche is een bedrijfstak waar al met flexpools wordt gewerkt.

Altijd een werknemer paraat

Gewoon Voor Jullie is op dit moment bezig met het opzetten voor een flexpool in de schoonmaakbranche. Flexpools bieden voor veel bedrijven een uitkomst. Zeker in combinatie met schoonmaakwerk, maar ook bedrijven waarbij de productie of werkdruk regelmatig wisselen zijn flexwerkers een goede optie. Heb je als bedrijf bijvoorbeeld een schoonmaakklus die niet wekelijks, maar maandelijks moet gebeuren en kun je een extra mannetje goed gebruiken? Dan bieden flexibele schoonmakers die vanuit een flexpool werken een goed alternatief!

Modern en doeltreffend

Het niet-gebonden werken is niet per se iets van deze tijd, maar de 21e eeuw maakt het wel gemakkelijker om als zelfstandige aan de slag te gaan. Ook kun je jezelf te verenigen in een collectief of groep mensen die hetzelfde werk doen. Door de verbeterde communicatiemiddelen, zoals telefoons, internet en websites, en dus kortere lijntjes kun je sneller schakelen en is het makkelijker om een potentiële werkgever of werknemer te vinden. Ook is de wet- en regelgeving voor flexwerkers in de afgelopen jaren voor werknemers en hun leidinggevenden versoepeld, waardoor het werken vanuit een flexpool ook een stuk aantrekkelijker is geworden voor beide partijen.

Waar moet je op letten?

Een nadeel kan zijn dat een flexpool geen goede begeleiding of persoon die de groep onderhoudt heeft. Dat betekent dat de groep beschikbare arbeidskrachten geen goede begeleiding heeft of aansluiting met mogelijke klussen mist. Het is dus belangrijk dat er iemand binnen de flexpool zich bezighoudt met het onderhouden van contact en potentiële werkgevers. Naast het actief zoeken naar werk moet deze persoon zich ook bezighouden met het organiseren en regelen van vervanging als er personen in de flexpool ziek worden. Wil je samenwerken met onze flexpool? Dan hoef jij je daarover geen zorgen te maken. Gewoon Voor Jullie neemt namelijk de rol van organisator, planner en begeleider op zich, zodat jij je kunt focussen op je werk.

Onze service inschakelen

Ben jij al een tijdje op zoek naar parttime of fulltime schoonmaakvacatures die aansluiten bij jouw wensen? Of lijkt het jou interessant om ook in een flexpool in de schoonmaakwereld werkzaam te zijn? Wij brengen je in contact met dit soort parttime samenwerkingsverbanden of geven je advies en praktische tips bij het solliciteren voor een klus in deze branche. Wil je meer weten? Neem in dat geval altijd even contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Ons aanbod vacatures wisselt regelmatig, dus houd de website zeker in de gaten!