4 tips voor het opstellen van een goed CV

Wie via Gewoon Voor Jullie op zoek is naar een baan, zoekt meestal naar vacatures in de schoonmaak. Toch is het ook in deze branche belangrijk om een goed CV te laten zien. Een helder CV laat in één oogopslag zien wie jij bent, wat je ooit hebt gedaan, maar vooral wat je sterke punten en kwaliteiten zijn. Waardevol voor de werkgever, maar je leert tegelijkertijd ook hoe je jezelf moet verkopen. Daarom vind je enkele praktische tips in dit nieuwe blog!

1. Laat je CV opvallen, maar behoud overzicht

Vaak wordt gedacht dat felle kleurtjes, opvallende blokken en icoontjes een overzicht helder en duidelijk maken. Helaas zien we vaak dat dit tot een rommelige opsomming leidt, waarbij er weinig structuur of duidelijkheid te vinden is. Belangrijk is dus dat je CV opvalt, maar doe dit wel op een goede manier. Nog altijd is een foto van jezelf op je CV een goede opvaller. Wil je toch kleurtjes toevoegen? Kies dan voor rustige kleuren of kleurcombinaties of houd blokken of schema’s in een en dezelfde kleur. Blauw of groen bijvoorbeeld. Gebruik geen gekleurd lettertype.

2. Kort en krachtig

Door het belangrijkste op pagina één te zetten, ziet je mogelijke werkgever meteen wie je bent en wat je hebt gedaan. Werk daarbij niet van oud naar nieuw, maar van nieuw naar oud. Je meest recente werkervaring en opleidingen zijn het belangrijkst. Relevante hobby’s en positieve karaktereigenschappen mogen ook op de eerste pagina, maar vermijd een pagina waarop tekst gepropt is.

3. Laat zien wie je bent

Het is een misverstand dat een CV altijd zakelijk moet zijn. Je mag best laten zien wat voor persoon je bent en wat je werkmentaliteit is. Houd dit echter wel in balans met de rest van je CV. Geen enkele werkgever zit te wachten op een hele levensbeschrijving of een stuk waarin je alleen je eigen kwaliteiten benoemd. Als er om een sollicitatiebrief wordt gevraagd, is dat juist de plek waar je meer over jezelf mag vertellen én waar je mag schrijven waarom de vacature bij jou past.

4. Laat je CV controleren

Als schoonmaker is het natuurlijk belangrijk dat je vooral een praktische en handen-uit-de-mouwenmentaliteit hebt. Toch is het belangrijk dat je CV ook taalkundig goed in elkaar steekt. Vind je het lastig om de juiste woorden te vinden of weet je dat je veel taalfouten maakt? Raadpleeg dan eens een vriend of familielid dat je CV doorleest. Vaak worden er zo veel simpele, maar makkelijk gemaakte fouten vermeden. Vraag hem of haar daarbij ook meteen wat ze van je CV vindt voordat je het opstuurt. Dubbelchecken kan nooit kwaad!

Schakel onze hulp in

Wil je weten of je CV voldoet aan de gangbare eisen en zoek je nog hulp bij het solliciteren naar een baan in de schoonmaak? Dan helpt Gewoon Voor Jullie jou graag een handje. Vul het online contactformulier op onze website, dan kijken we graag samen met jou naar de mogelijkheden en vacatures die we hebben.